licenta

Există viață în stresiune#4

Bună tuturor! În ultima perioadă nu am scris des pe blog, așa că postarea de azi va fi un fel de life update. Ideea generală e că n-am murit, ci din contră, însă e mai bine s-o iau pe rând.

Pentru început, detaliile tehnice referitoare la sesiunea ce tocmai s-a încheiat: cred că sufăr de SSM, adică Sindromul Studentului Miserupist. Odată ce m-am obișnuit cu tensiunea și volumul de informații, parcă dracul nu a mai fost așa negru (pentru că am scăpat fără examene orale!). Experiențele anterioare, atmosfera în general relaxată asociată verii și o doză de indiferență m-au ajutat să supraviețuiesc. De această dată, fără capete date de masă și fără isterii teatrale. M-am maturizat?

sesi.jpg

În continuare, aș vrea să menționez câteva chestii faine care mi-au făcut sesiunea mai bună. Toată lumea știe că sunt la fel de sensibilă precum Terminatorul, însă cred că și Schwarzy ar fi apreciat unele dintre următoarele:

Luna, nuanțele cerului la răsărit și primele raze

Singurul avantaj al sesiunii este libertatea de a-ți organiza programul.

20170621_041528.jpg
tentativă de a poza luna la 5 a.m.

 

Cu această ocazie, am revenit la stilul de viață nocturn (în curând se împlinește o lună de vampireală), ceea ce mi-a permis să văd de câteva ori luna răsărind, apunând, cerul trecând prin mai toate culorile curcubeului, culminând cu răsăritul liniștitor. Auzeam lumea revenind la viață când eu mă pregăteam de culcare și era ca și cum aș fi predat ștafeta turei de zi.

 

MUZICA!

Sunt genul de persoană care are nevoie de muzică aproape în permanență. Paradoxal, mă ajută să mă concentrez și îmi dă o stare plăcută. Spre deosebire de semestrul trecut, nu am mai avut de-a face cu nicio manea (nu întrebați), ci am descoperit o serie de remixuri superbe. Voi lista piesele ascultate cel mai des în ultima perioadă, în caz că doriți să încercați ceva nou:

Eminem / Deep Purple / Johnny Cash – The Way You Hurt  (remix surprinzător de bun)

Type O Negative – Scream (Because I Can’t)  (nu se poate fără un pic de TypeO)

The Doors – Love Me Two Times

Deep Purple-Child in Time       (o ascultam de obicei în surdină la finalul turei de învățat, pe la 4 dimineața, pentru a mă relaxa)

 

Întâmplări minore

Nu a20170704_160933.jpgm mutat munții din loc (nici n-aș vrea, am o priveliște faină oricum), însă am avut activități mult mai utile și plăcute. Un apel către acasă, ce a devenit dezbatere pe o plajă largă de subiecte; nelipsitul cafe frappe când mă trezeam după-amiaza; o ieșeală; o mică provocare literară care a aprins vechi idei; impulsuri de moment urmate; pene găsite în fața blocului. Pe scurt, m-am simțit în largul meu și am reușit să mă achit și de îndatoririle studențești.

Și-acum că s-a-ncheiat nebunia, ce urmează?

Sincer, nu am idee și nici planuri nu mi-am făcut. Țin minte că vara trecută, în loc să-nvăț, mi-am făcut o listă de activități pentru vacanță; în octombrie m-am trezit că erau bifate doar câteva. De aici reies două lucruri foarte importante:
1. Nu mă pricep să-mi organizez timpul (mă apuc să învăț la cinci; hai, la zece, că am toată noaptea; oh, fir-ar, e șase dimineața, mă culc și mă apuc imediat ce mă trezesc!)
2. Viața e plină de evenimente neprevăzute. Dacă anul trecut acestea mi-au stricat planurile, de ce m-aș obosi cu altă listă?

E vară, e cald, e bine. Libertate. În loc să-mi fac planuri, vreau să simt că e vacanță. Vreau să-mi dau atenție mie. Dacă am chef să scriu un articol la trei dimineața (adică acum), așa să fie! Dacă vreau să petrec o întreagă noapte conturând o idee, perfect! Dacă am chef să-mi port fustele înflorate și ochelarii rotunzi, nu văd de ce n-aș face-o. Atâta agitație și cu notele  și serviciile astea! Momentan îmi permit să mai copilăresc și vreau să profit. Viața de adult responsabil bate la ușă, dar eu o închid, apoi blochez și geamul.

Dar voi? Ce planuri aveți pentru vară? Știu că nu mi-am propus nimic, dar niște idei nu mi-ar strica!

summer.JPG

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.