Revelații săptămânale

#2

Am avut parte de o săptămână cu adevărat încărcată și plină de resurse pentru o nouă postare de sinteză. Problema este că uit. MULT. Îmi voi face notițe, jur.
Nu e bai, pot să bat câmpii și pe marginea nimicului.

Încep prin a trece în revistă aspectele științifice care mi-au atras atenția:

Cursul și seminarul de IPS au fost mană cerească
„Există vreo diferență între stereotip, prejudecată și discriminare?” Da. „Care?” Ăăăăă-…Nu știu exact.” Mai bine spus, nu știam până să mi se explice printr-o schemă simplă pe care o voi reda aici.

at.JPG
exemplul este intenționat absurd, sper că v-a distrat și că, dincolo de glumă, ați înțeles ideea

 

Cursul de MCP a fost și el plin de revelații.
Pentru mine, „serendipity” era ceva care suna șmecher găsit cândva pe net și cam atât. No, apăi iote că-nseamnă ceva  de genul:

SERENDIPITÁTE s.f. Fenomenul sesizării anumitor aspecte ale descoperirilor științifice întâmplătoare.

Cât de tare-i asta! Exemplul care ni s-a dat nouă a fost cel al lui Pavlov, care, dragul de el, avea de gând să cerceteze digestia la câini și a sfârșit prin a descoperi reflexul condiționat. Bravo, domn’le!

daniel-lohill046
Daniel Lohil, infractor din anii 20 și bunăciune fantomatică

 

Întrebare: există vreo legătură între aspectul fizic al infractorului și sentința primită de la jurați? Întrebați-l pe tipul ăsta(cazul e descris pe larg), care a scăpat lejer doar pentru că era bun. Rău.

Cursul de PV  a fost, ca-ntotdeauna, o sursă de relaxare și informații uluitoare. JUR că voi înregistra de-acum deoarece profa spune atâtea chestii faine, încât îmi doresc să aflu tot mai mult, la naiba cu materia! Ceea ce mi-a atras atenția în mod special a fost faptul că e absolut normal ca la vreo 14 ani și chiar și după să faci ca toți dracii și să vrei să te arunci printr-un geam, iar apoi să vrei să te uiți la desene animate – hormonii fac ce vor din tine la vârsta asta. Ioi, îmi doresc să-mi fi zis careva mai devreme treaba asta sau să fi avut minte să caut eu însămi, în loc să cred că sufăr de toate afecțiunile mintale posibile. Mda, mai bine mai târziu decât niciodată. 🙂

Acum trecem la aspectele mai puțin oficiale, și anume:

  • Clădirea în care studiez a fost construită drept cazarmă, nicidecum în scopuri educaționale. Am auzit asta la engleză (nu mă mai miră nimic) și, după un pic de research, informația e valabilă.

 

  • Unele lucruri nu sunt făcute să fie. Sigur vă așteptați la vreo experiență profundă și nu mă îndoiesc de aplicabilitatea conceptului, DAR situația mea de azi a fost incredibil de simplă și soldată cu eșec. Oricât am încercat să studiez un pic lecția de zi la FPH, NU AM PUTUT, ÎNȚELEGEȚI?! Și jur că am vrut, dar sunau telefoanele în draci, am primit pachet, pune totul la loc, stomacul și-a cerul drepturile și…și…Îmi e foarte rușine, dar iată adevărul:

    1-horz.jpg
    Do not push yourselves, darlings.
  • Am participat la primul meu workshop și AM SUPRAVIEȚUIT. Mai mult, mi-a plăcut. Am detaliat subiectul aici

 

Cam asta mi-a venit mie în minte acum. Aștept completări și sugestii cu aceeași curiozitate ca-ntotdeauna. Până la următorul articol,

3fe0e111282788ee6129d327ddc796bb.gif

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.