licenta

Stresiunea #1

Stai, cursurile reîncep pe 4 ianuarie? Da. Asta înseamnă că tre să plec pe 3. Corect. Și mai am două săptămâni de facultate, după care o lună de sesiune? Corect din nou. Cum adică o lună? Șapte examene de dat în timpul ăsta? Exact. Păi nu se poate. Mă pun jos și mor. E și ăsta un progres.   – eu la începutul lui ianuarie

Chestia asta cu „Mă pun jos și mor.” a devenit laitmotivul meu, mai ceva ca izolarea în poezia bacoviană (doar nu era să zic de iubire și Eminescu!).

Din fericire, luna de foc a trecut, iar rezultatele obținute mi-au dat curaj să-mi privesc părinții în ochi atunci când am trecut pragul casei.

Astăzi fiind prima zi oficială a vacanței extrem de lungi (!), m-am gândit să trec în revistă câteva din descoperirile personale și lucrurile învățate în proaspăt încheiata sesiune. Să-nșepem!

 Așa cum zice ardeleanul, nu e  bai. Circa șase sute de pagini de curs de parcurs în total –  e posibil, crede-mă. Bine, să nu te aștepți numai la zece (în afară de cazul în care ești ceva geniu), dar te poți scoate frumușel, cel puțin în primul semestru din anul I. Cerințele încă nu sunt atât de mari, se acceptă și limbajul mai puțin pompos, te ajută maxim și cultura generală și, dacă obișnuiești să citești articolele share-uite de pagini gen psychologies, merge. Ideea e să știi chestii.

tumblr_ne4im8swke1qzag1wo1_500

Și asta e adevărat. Ideea e să nu-ți pierzi capul (foarte des). Ia-o ușurel, învață în ordinea examenelor programate și  citește cursul până la ultima pagină măcar o dată, că sunt foarte mari șanse să-ți pice și fața, și exact capitolul final. Eu am pățit-o la PED. Ce-i aia „igiena învățării”? Ce-ai, frate, asta am făcut ultima oară, e prea simplu, nu ne dă. Nu zău?! FIX ASTA A DAT. Evident.

b79f04aa2b66d6a559c7c5b05a2972ba

Boromir has a point here. Și nu era vorba de o amărâtă de lucrare (care oricum ajungea foooarte greu înapoi la noi odată predată), ci de SESIUNE, adică treaba aia urâtă de toată suflarea studențească. Ce am făcut eu? Ei bine, m-am împrietenit cu Lucifer, am fost a naibii de activă pe wattpad, am și scris ceva short cu morți-vii (evident), m-am apucat de bloggărit, ce naiba! Când am învățat? În intervalul 00-03 cu vreo două nopți înaintea fiecărui examen.

Un alt lucru pe care l-am aflat este că am o tonă de noroc. Cum altfel aș putea numi faptul că m-am trezit cu zece minute înainte de examenul la engleză, am reușit să ajung la timp (plămânii mei  sunt mai useless decât radiera care șterge cerneala) și proful nici să nu fi ajuns?! NOROC.

Altă chestie interesantă e faptul că nu e nevoie să ieși pentru a avea parte de experiențe culinare șmechere. Uite cum stă treaba: se adună 5-6 studenți în diverse stadii de disperare, se pune la dispoziție un apartament și afli subit că cineva știe să facă cei mai geniali cartofi prăjiți, că altcineva știe să facă minuni cu o periuță de dinți și o sticlă (n-o să intru în detalii), că gazdele au un frigider infinit, că un altul poartă după el un tub de frișcă for no fucking reason (aici v-aș da detalii, dar nu le cunosc!) și uite-așa exorcizăm dracii sesiunii.

oseh

Complet adevărat, exceptând faptul că NICIODATĂ nu mi-am făcut temele și nici n-am învățat în weekend. Știți ce fain e când zaci în pat și încerci să te obișnuiești cu ideea că ești condamnat să mori în același loc fiindcă ți-e prea silă să exiști?

Cu ce am mai rămas după prima sesiune?

Cu ideea că ficatul meu e adevăratul erou din moment ce am înlocuit aproaaape tot meniul cu ness și el n-a protestat deloc.

La mine nu funcționează treaba cu ligheanul cu apă rece, ci caloriferul fierbinte pentru picioare în timpul sesiunii disperate de toceală.

Sunt o maestră a supelor și sosurilor instant. De-ar ști bunica, m-ar certa. „Cum, mamă, atâta îți faci tu?” Da, bre, că mi-e că dacă încerc altceva, nu mai rămâne nimic din curte și am niște bătrânei simpatici la mansardă de care mi-e milă.

Cam așa am resimțit eu prima sesiune. Sunt sigură că pentru voi a fost cu totul și cu totul altfel, așadar vă invit la împărtășit impresii. Curaj, că acușa o luăm de la capăt!

college-high-school-finals-week-meme-23.jpg

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.